INTENZIVNI KURS  ENGLESKOG I NEMAČKOG JEZIKAPOZIVAMO VAS DA NAS POSETITE I PITATE SVE ŠTO VAS INTERESUJE U VEZI SA UBRZANIM KURSEVIMA, ALI I SVE ŠTO VAS ZANIMA KADA JE UČENJE STRANIH JEZIKA I UČENJE UOPŠTE U PITANJU. NA KOJI NAČIN SE NASTAVA SPROVODI, KOJE METODE SLEDIMO, KAKO SE ONE PRIMENJUJU, ŠTA JE DOBRO U SAVREMENOM NAČINU UČENJA A ŠTA JE DOBRO OSTALO PO SISTEMU EX-YU KATEDRE,  KAKVE REZULTATE DAJU, KOLIKO SE MOŽE NAUČITI ZA KRATKO VREME A KOLIKO ZA DUŽI PERIOD UČENJA, KOLIKO ĆETE VI ZAISTA NAUČITI NA ODREĐENOM KURSU, ŠTA JE TO UČENJE UOPŠTE I ŠTA NAUKA PREPORUČUJE ZA KVALITETNIJE SAVLADAVANJE GRADIVA. MI SMO TU DA VAM DAMO ODGOVORE NA OVA I JOŠ MNOGA PITANJA KOJA VAS INTERESUJU, A KOJA ŽELITE DA NAM POSTAVITE.


Na ubrzanoj nastavi engleskog jezika, enje se sprovodi na nešto drugačiji način nego što smo mi to navikli. Najpoularniji kursevi engleskog jezika u svetu pa i u Britaniji traju svega jednu ili dve nedelje. Nije isto učiti jezik u sredini u kojoj ga koristite tokom celog dana jer ste u okruženju u kome je to zvanični jezik ali nam iskustva tog tipa mogu pomoći da za onoliko vremena koliko mi posvetimo učenju, izvučemo maksimum koji je moguć. Svako ko se nekada interesovao za učenje i studiranje u inostranstvu je sigurno već upoznat sa ovim činjenicama. Ne postoji nikakva posebna čarolija, određeni način pristupanja ovoj materiji i uloženi trud i rad će sigurno dati rezultate, onakve kavi su u okviru datih mogučnosti očekivani. Postupno i na najprihvatljiviji mogući način za sve: sistematično, bez bubanjalogikom, razumljivo za ljude svih nivoa obrazovanja, energično ,duhovito, stručno i precizno prema britanskim gramatikama, koristimo srpski jezik maksimalno i najbitnije, svaki polaznik je praćen zasebno - popularno nazvano monitoring sistem. Nastava uključuje svakoga u grupi, aktivna je i dinamična, raznolikanikada ne prelazi u dosadno razglabanje profesora koji drži monologe.  Uči se asocijacijama, putem slika, tabela, dijagrama, jezičkih formula, uz pomoć jasnih, jednostavnih primera koje svi razumeju i stalno teoriju pretvaramo u praksu.


PRE SVEGA VAŽNO JE ZNATI:
UBRZANI KURSEVI NISU ZAMENA ZA STANDARDNE KURSEVE. NA UBRZANOM KURSU JE BROJ ČASOVA I PROVEDENO VREME NA NASTAVI ČAK VEĆE NAGO NA STANDARDNOM KURSU ALI JE IPAK UVEK BOLJE OSTAVITI MALO VREMENA PAUZE IZMEĐU DVA ČASA KAKO BI SE NAUČENO GRADIVO MOGLO PROVEŽBATI BOLJE I KOKO BI ONO, NARODSKI REČENO, "SLEGLO" I UREZALO SE U PAMĆENJE ZAŠTA JE STANDARDNI KURS NAJBOLJE REŠENJE.
IPAK POSTOJE SITUACIJE KADA SU UBRZANI KURSEVI DOBRO REŠENJE.  RAZLOZI MOGU BITI RAZNI. NEKI OD NAJČEŠĆIH RAZLOGA POLASKA NA UBRZANI KURS SU: UKOLIKO NEMATE DOVOLJNO VREMENA (OGRANIČENI STE VREMENSKI NA MESEC ILI DVA DANA) ILI NE MOŽETE ZBOG OBAVEZA ODVOJITI VIŠE VREMENA. ILI JEDNOSTAVNO ŽELITE DA ODVOJITE SEBI JEDAN MESEC U KOME ĆETE MARLJIVO UČITI, ULOŽITI MALO VIŠE TRUDA ALI SVAKAKO DOSTA BRŽE ZAVRŠITI KURS.
NA STANDARDNOM KURSU ĆETE, SVAKAKO,  STEĆI VEĆE ZNANJE I BOLJU VEŠTINU GOVORA ALI TO NE ZNAČI DA NA UBRZANOM KURSU NEĆETE NIŠTA NAUČITI. POSTOJE NORME I GRANICE KOJE SE SVAKAKO MORAJU PREĆI I ONO ŠTO JE MOGUĆE POSTIČI KVALITETNIM ZALAGANJEM SVIH NAS ĆE U SVAKOM SLUČAJU BITI POSTIGNUTO. JEDNA OSNOVA ZA KORIŠĆENJE STRANOG JEZIKA U SVAKODNEVNIM SITUACIJAMA, OSNOVA ZA POJEDINCA DA SE MOŽE SNAĆI U OČEKIVANIM SITUACIJAMA KADA ĆE MORATI DA UPOTREBI STRANI JEZIK JE PRAG KOJI SE OČEKUJE DA TREBA PREĆI BEZ OBZIRA NA KOJI NAČIN POLAZNIK ŽELI DA POHAĐA POČETNI (OSNOVNI KURS)       

NEKE OD ZANIMLJIVIH ČINJENICA O ENGLESKOG JEZIKU KOJE NAM DAJU PREDSTAVU O KAKVOJ VRSTI DRUŠTVENE NAUKE  JE REČ 

 

      EGLESKI JEZIK IMA 550.000 REČI
     SVEGA 2000 REČI ČINE 90% GOVORNOG JEZIKA
   -
    OD 2000 REČI SAMO 400 ČINE NAJVEĆI DEO PISANOG ENGLESKOG JEZIKA

  -   ENGLESKI JEZIK IMA 26 SLOVA ALFABETA ALI SE U GOVORU ČUJE 45 GLASOVA

  -    POSTOJI SAMO 70 GLAVNIH KOMBINACIJA PISANJA SLOVA NA ENGLESKOM

  -    POLOVINA REČI U ENGLESKOM SE ČITAJU FONETSKI A POLOVINA PO PRAVILIMA ENGLESKE FONOLOGIJE

  -    GOVORNI JEZIK ČINI 6 GLAGOLSKIH VREMENA

  -    VRSTE REČI I RED REČI U REČENICI SU VEOMA BLISKE SA OSTALIM EVROPSKIM

  JEZICIMA UKLJUČUJUĆI I SRPSKI

  -    PADEŽNI SISTEM SE NE USPOSTAVLJA PUTEM NASTAVAKA PA JE ZATO DESET PUTA LAKŠI OD SLOVENSKIH JEZIKA

  -    REČI NEMAJU DUPLI ROD - PRETEŽNO JE PRISUTAN SAMO PRIRODAN ROD REČI KOJI JE ISTO TAKO I GRAMATIČKI

  -    RED REČI U REČENICI NE MOŽE SE TAKO RAZNOLIKO KOMBINOVATI KAO U SRPSKOM

   -   REČI SE UGLAVNOM IZVODE DODAVANJEM NASTAVAKA NA KOREN ŠTO OLAKŠAVA UČENJE NOVIH REČI NA OSNOVU POZNATIH KORENOVA.....


Ljudski mozak:

     -  je sposoban da zapamti 7 činjenica u sekundi, svake  sekunde do kraja vašeg života
    
je sinergetski i ima beskrajni potencijal za proizvodnju misli

     - koristi više od 30% kiseonika u telu ...


Svaki čovek ima svoj stil učenja i svaki čovek ima neke jake strane.
Taj stil je ličan baš kao i potpis.
Nijedan stil nije bolji ili gori od drugih stilova


MI SMO SE POTRUDILI DA PROGRAM (KNJIGA) BUDE KVALITETAN, SKROJEN PO SVETSKI PRIZNATIM STANDARDIMA I DA NASTAVU VODE OBUČENI PROFESORI IZA KOJIH STOJI KVALITETNO ORGANIZOVANA ŠKOLA SA ISKUSTVOM. UZ DOBRU VOLJU I NEŠTO MALO ULOŽENOG TRUDA VERUJEMO DA ĆE INTENZIVNA NASTAVA POMOĆI DA, U MERI U KOJOJ SE TO OČEKUJE OD OVAKVE VRSTE KURSA, SAVLADATE OSNOVE JEZIKA I STVORITE TEMELJ ZA DALJU NADOGRADNJU ZNANJA U PERIODU KOJI PREDSTOJI.